Bed & Breakfast

Informeel verblijf

Het is een informele B&B: je verblijft bij mij in huis op een slaapzaal met 11 bedden. Ook een verblijf in eigen tent, caravan of camper is mogelijk.Ik noem het een informele B&B omdat we veel persoonlijk contact hebben. Ik ben je gastheer, gids en praatpaal wanneer het nodig is. Er is op Zomerrust veel ruimte voor goede gesprekken, lastige emoties, maar zeker ook lucht en humor.

Verwerken doe je niet alleen

Familieleden en vrienden zijn zeker welkom, en ik raad het zelfs aan om partners en kinderen van veteranen mee te nemen. Partners en kinderen kunnen veel leren over wat hun vader of moeder hier heeft meegemaakt en hoe dit en rol speelt in hun verdere leven. Ik heb vaak gezien dat dit zorgt voor meer begrip en een hechtere band binnen het gezin. Bovendien is er in de omgeving voldoende te doen en te zien voor jong en oud: een mooi meer, een strandje bij een rivier, prachtige bossen om in te wandelen langs mineraal-bronnen, en een stadje om te winkelen. Ik raad veteranen aan om minstens een week te verblijven. Uit ervaring weet ik dat het erg belangrijk is om rustig aan te doen op je reis naar dit gebied. Het is een heftige ervaring die vaak tijd vraagt om binnen te komen. Gun jezelf en je lichaam de rust om alle hevige emoties te voelen en te verwerken. Daar is hier alle ruimte voor.

De reis begint vertrouwd

Een reis naar Zomerrust begint al voordat je Nederland verlaat. Ik nodig je uit om contact te leggen met mij via Facebook of Whatsapp (zie contact), zodat we alvast kennis kunnen maken. We kunnen dan samen bespreken hoe het verblijf er ongeveer uit gaat zien. Iedereen is anders en heeft andere behoeftes en wensen. Ik maak vaak een invulling op maat, op basis van wat ik van je te horen krijg voor je verblijf.Ook als je nog overweegt om langs te komen, maar er nog niet helemaal zeker van bent, kun je contact leggen zodat ik je kan helpen met de overweging.

kosten en accommodatie

Per persoon reken ik 35 euro per nacht. Hierbij zijn maaltijden inbegrepen.Tijdens het verblijf heb je bescikking tot mijn wasmachine, internet, badkamer en keuken. Sinds kort is er ook een buitenzwembad en jacuzzi op Zomerrust.

Hoe bereik je Zomerrust

Zomerrust is met de auto te bereiken (24-30 uur rijden), en er is ook een snelle (2 uur) en vaak goedkope vliegverbinding tussen Eindhoven en Tuzla – via Wizzair.  Je bent van harte welkom om te verblijven op Zomerrust – een rustige, afgelegen boerderij in de bossen van Potocari, Srebrenica.

Rob Zomer – Zomerrust

25 jaar na de val van Srebrenica staat er nu op dezelfde plek een bed & breakfast voor Nederlandse veteranen.Op 6 juli 2020 is het 25 jaar sinds de val van Srebrenica. Rob Zomer was soldaat van Dutchbat III in de vredesmacht naar Bosnië in 1995. Toen de enclave rond 11 juli 1995 viel, zag Zomer duizenden vluchtelingen die aan hun lot werden overgelaten. In 2008 besloot hij naar Srebrenica te verhuizen. Hij bouwt daar aan ‘Zomerrust’, een bed and breakfast voor veteranen die rust proberen te vinden met het verleden wat hen altijd bij zal blijven.

Documentaire van Prisca van der Mullen

Orgineel: 2Doc

Met een groep van 10 man, waaronder meerdere niet-veteraan, in 2019 bij Rob geweest.
Bewonderenswaardig hoe hij Zomerrust opgebouwd heeft. Geslapen in de 12-persoons slaapzaal. Prima vertoeven. Rob nam ons mee naar enkele bijzondere locaties waar je de “sfeer” van destijds gewoon nog proefde. Voor ons als niet-veteraan al bijzonder… Zeker van plan om Rob nog een keer te bezoeken.

Dutchbat veteraan

B&B Zomerrust
0.0 Sterren – Gebaseerd op Bezoekers Reviews
Video afspelen